Andere jaren: 2000  2001  2002  2003  2005
   
1 januari t/m 4 maart 2003 Stock-expositie, kunstenaars van de galerie
(alleen op afspraak)
shim shim
Ranonkels bij de thee
Ranonkels bij de thee

Dorry van de Winkel

aquarelen

   
shim
   
Lopende diep in de winter

Folkert de Graaf

schilderijen in olieverf op doek


Lopende diep in de winter
 
   
shim
   
Vanaf de Kijk in 't Jatbrug
Vanaf de Kijk in 't Jatbrug

Joost Doornik

schilderijen in olieverf op doek en aquarel

   
shim
   
Familiefeest
Familiefeest

Wil Willemsen

schilderijen in acryl op linnen

   
5 maart t/m 4 april 2004 Schilderijen en bronzen
shim shim
Koe
Koe

Theo Onnes

Tentoongesteld worden schilderijen waarbij dieren en landschappen de voornaamste onderwerpen zijn.
Dicht bij huis, op het Groninger platteland, schetst en tekent Theo koeien en geiten en laat zich inspireren door de sfeer van het boerenbedrijf en de kleur en het licht van het uitgestrekte land.

   
shim
   
Klik voor een groter beeld
Bison III

Annette Koek

De bronzen beelden hebben veelal paarden, bisons en mensen tot thema waarin de beweging centraal staat. Duidelijk komt dit tot uiting in haar vallende en rollende paarden en dansende figuren. Bij met name de paarden slaagt ze er ook in om het kwetsbare uit te beelden. Haar werk heeft naast een hoge artistieke waarde ook een grote technische kwaliteit.

   
shim
   
Stilleven met witte kommen en rode pruimen
Stilleven met witte kommen en rode pruimen

Henk van der Wal

Door veel aandacht te schenken aan stofuitdrukking en lichtwerking probeert de kunstenaar zijn stillevens zo realistisch mogelijk vorm te geven. Met de onderwerpen uit zijn directe omgeving : bloemen en fruit uit de tuin, simpele gebruiksvoorwerpen, eieren van zijn kippen, een wit kommetje uit de keuken, wil hij het bijzondere van het alledaagse laten zien.

   
9 april t/m 9 mei 2004 Schilderijen en Sculpturen
shim shim
Grauwe stad
Grauwe stad

Rob Altena

heeft in zijn werk relativeringsvermogen tot een op zichzelf staand artistiek fenomeen verheven. Mensen van deze tijd worden door hem in een ongebruikelijke context geplaatst. Hun groepsgedrag wordt uitvergroot en specifieke eigenaardigheden van de mens als sociaal wezen worden onder de loep genomen. Zijn oprechte belangstelling voor de gewone man in gewone omstandigheden is de basis voor ongewone en integere picturale interpretaties.

   
shim
   
Mau
Mau

Meta Dame

beperkt zich tot één thema : de Kat, in allerlei hoedanigheden: als mythologische figuur, geabstraheerd, als deel van een compositie of als dier om het dier, waarbij zij tracht haar een extra dimensie mee te geven, die haar doet uitstijgen boven het simpelweg "kat-zijn". Zij benadrukt hierbij bepaalde eigenschappen : elegantie, soepelheid, verhevenheid, eigenzinnigheid.... maar ook : vrolijkheid, speelsheid, grappigheid.

   
shim
   
Na het ontbijt
Na het ontbijt

Manuel Remerie

probeert de dagelijkse momenten te ontdoen van hun gewoonheid, door die momenten uit te kiezen waarop ze bijzonder worden. Die momenten waarop bijvoorbeeld het zonlicht iets lijkt te veranderen aan het onderwerp, waar de dag overgaat in nacht en de voorwerpen in de vensterbank hun herkenbare vorm en kleur dreigen te verliezen.In de interieurs is de mens soms aanwezig als figurant, een stille getuige.

   
14 mei t/m 13 juni 2004 Joost Doornik
   
   
Stationsrestauratie in winterlicht
Stationsrestauratie in winterlicht

Joost Doornik

Joost Doornik staat bekend om zijn kleurrijke schilderijen, die opvallen door hun eigenheid en knappe verfbehandeling. In zijn werk speelt het licht een allesbepalende rol. Zo wordt in zijn café-interieurs en gedekte tafels het binnenstromende licht gefilterd, waardoor de ruimte gehuld lijkt in een purperen gloed. In de traditie van de impressionisten werkt hij op locatie en als het licht hem welgevallig is, kan men hem met zijn schildersezel aantreffen aan de Groninger diepenring of de beroemde stationsrestauratie. Nieuw werk ontstond recentelijk in Bretagne waar hij de uitdaging aanging om het specifieke licht aldaar vast te leggen.

   
16 juli t/m 29 augustus 2004 Thema-expositie "Waterkant"
   
Witte Tjalk
Witte Tjalk

Riny Bus

Aquarel

   
shim
   
Spelen in de vloedlijn
Spelen in de vloedlijn

Joost Doornik

olieverf op doek

   
shim
   
Schaatstocht Rietdiep
Schaatstocht Rietdiep

Michiel Kranendonk

Diverse technieken

   
shim
   
   
Avondstemming Texelse badhuisjes
Avondstemming Texelse badhuisjes

Frea Stuurwold

Olieverf op paneel

   
shim
   
Glazen boot
Glazen boot

Edith Stoel

Als een nieuwe ontdekkingsreis begon zij met glasgieten en vervolgens met het werken in brons. Wrakken en (Viking) schepen waarvan de door de zee aangetaste huid uiteindelijk weer transparant wordt en één met het water.

   
shim
   
Schepen op het wad
Schepen op het wad

Jan Velthuis

Al 15 jaar combineert de schilder Jan Velthuis schilderen en zeilen boord van zijn schip de Mars. In zijn aquarellen, de techniek waarin hij het liefst werkt, kan hij zijn passie voor het water het best uitdrukken. Gebruik makend van grote forse penseelstreken maakt hij zijn werk. Vol expressie, weet hij de ruimte van het drooggevallen wad, de eeuwig veranderende wolkenpartijen en de schepen in de havens weer te geven. Het gaat hem er niet om, precies weer te geven wat hij ziet. Met een paar treffende lijnen en contouren weet hij de schepen, horizon of kades weer te geven.

   
shim
   
Familiefeest
Langs de waterkant

Wil Willemsen

schilderijen in acryl op linnen

   
3 september t/m 10 oktober 2004 Groninger Kunstenaarsgroep "Martini"
   
Bonbonniere
Bonbonniere

Arnout van Albada

   
shim
   
Langs de Korenbeurs
Langs de Korenbeurs

Joost Doornik

   
shim
   
kauwen
kauwen

Geesje du Marchie van Voorthuysen

   
shim
   
Lena
Lena

Hinke Posthuma

   
shim
   
Na het ontbijt
Na het ontbijt

Manuel Remerie

   
shim
   
Vuurwerkflat
Vuurwerkflat

Cora-lisa Sütö

   
shim
   
Hommage aan W.M. te H.
Hommage aan W.M. te H.

Tommie van der Zee

   
15 oktober t/m 21 november 2004 Schilderijen - Paul Boswijk - Ingrid Smuling
   
Roeien
Roeien

Paul Boswijk

Hoewel Paul Boswijk steeds hetzelfde onderwerp laat terugkeren, de schilder en zijn model, is dit niet zijn centrale thema. Voor de kunstenaar is een bepaalde lichtval, een kleurstelling of een compositorisch element veel meer aanleiding om een schilderij te maken. Voor de kunstenaar beweegt het zoeken naar een volmaakt schilderij zich steeds tussen "te veel en te weinig. Het is iets wat je langzaam leert zien en doen"

   
shim
   
Viooltjes en kaarsjeskruid
Viooltjes en kaarsjeskruid

Ingrid Smuling

In haar realistische stillevens schept zij verstilde beelden van met liefde geobserveerde voorwerpen, in combinatie met bloemen en vruchten. Op een geheel eigen wijze weet zij de werkelijkheid naar haar hand te zetten in een subtiel spel van licht en schaduw en de sfeer van het geheel doen haar stillevens rust en harmonie uitstralen.

   
24 november t/m 1 maart 2005 Stock-expositie, kunstenaars van de galerie
(alleen op afspraak)
home terug