Hoogzomer
Hoogzomer

Antje Sonnenschein is geboren en opgegroeid in een landelijke omgeving in de buurt van Bremen. Daar werd zij be´nvloed door het werk van schilders van de kunstenaarskolonie Worpswede; werk dat in stijl en motieven gelijkenis vertoont met de Groningse Ploeg schilders. De sfeer van haar Duitse omgeving heeft zij teruggevonden in het Groninger landschap; de kleuren, de motieven, het wijdse, de zo typerende boerderijen, de akkers; afhankelijk van het seizoen zo verschillend van kleur en sfeer.
Antje woont op het Groninger Hogeland; maar de uitdrukking "woont" is in Antje's geval te beperkt. Zij beleeft het haar omringende landschap met al haar zintuigen en die beleving is op intensieve wijze terug te vinden in haar schilderijen.
In haar werk beleef je de stille verten, de poŰzie van eindeloze luchten, de kracht van de omgeploegde akkers en de energie en hoop van de verre horizon. Via krachtige kwaststreken is het haar uitstekend gelukt de sfeer van dit uitgestrekte land in elk jaargetijde uit te beelden.


home terug