PLEIN AIR 2012

Schilderen in Drenthe

PLEIN AIR SCHILDERCURSUS

Joost Doornik en Peter Durieux, ervaren docenten aan de Klassieke academie in Groningen, geven gedurende vijf dagen een MASTERCLASS schilderen in Zuidwest Drenthe.

Bekijk de folder

DE LOCATIE

De locatie is een 100 jaar oude rietgedekte stijlboerderij met een fraaie tuin in de voormalige galerie van Yvonne Bakker, Westeinde 181, Wapserveen. De nadruk ligt op het buiten schilderen, ter plekke, op het heidegebied van Havelte en Uffelte en het nabijgelegen watergebied in de Kop van Overijssel.

LES OPZET

De professionaliteit van de docenten en het geringe aantal cursisten (max 12) garanderen een cursus op niveau. Gewerkt wordt met olieverf of acryl. Ook kan naar wens met aquarelverf geschilderd worden.

Het is raadzaam om zoveel mogelijk eigen schildermateriaal en schilderezels mee te brengen. De mogelijkheid bestaat om benodigd materiaal te kopen.

DE DOCENTEN

Joost Doornik info : www.dutchpleinairpainter.blogspot.com www.doornik-schelfhout.nl
Peter Durieux info: www.peterdurieux.nl

MAALTIJDEN EN OVERNACHTINGEN

Het ontbijt, de lunch en het diner zijn goed verzorgd. Als het weer het toelaat wordt er in de tuin geluncht, of picknicken we op de hei ! Het afscheidsdiner vindt plaats in een bijzonder restaurantje.

De cursisten hebben de beschikking over royale slaapkamers met opgemaakte bedden, handdoeken en eigen badkamer in Herbergerie Het Landleven in Wapserveen. zie www.het-landleven.nl

De kamers kunnen naar wens voor één of voor twee persoons gebruik worden gereserveerd.De Herbergerie in Wapserveen is een luxe boerderij met grote tuin waar het ́s avonds na een dagintensief schilderen goed toeven is.

DATA

De schildercursus wordt gegeven van maandag 2 juli vanaf 10:30 uur tot en met vrijdag 6 juli.

INTRODUCTIE

De introductie is op maandagochtend om 10.30 uur en begint met een kennismaking. Daarna volgt de informatie over het weekverloop en de werkwijze. De cursus eindigt op de vrijdagmiddag met een werkbespreking.

DE KOSTEN

voor de cursus, inclusief de maaltijden :€ 545,-
voor de overnachtingen: (kamer bij éénpersoonsgebruik) :€ 200,-
(kamer bij tweepersoonsgebruik) : € 160,-

Bij aanmelding is een aanbetaling van 25 % van de totale som verschuldigd, welk bedrag kan worden overgemaakt op bankrekening 3612.49.837 t.n.v. Yvonne Bakker.

Het resterende bedrag kan voor aanvang van de cursus per bank worden overgemaakt of bij aankomst contant worden voldaan.

AANMELDINGEN

per email bijjoostdoornik@hotmail.com
ofyvonne@galeriebakker.nl
Of schriftelijk :Joost Doornik, Galerie Doornik,
Munnekeholm 22, 9711 JA Groningen
ofYvonne Bakker,
Westeinde 181, 8351 HN Wapserveen
Of telefonisch :Joost Doornik : 050-5730631 of 06-25365576
Yvonne Bakker: 0521-321294 of 06-11125125